Omgaan met Stress

In de online zelfhulp cursus ‘Omgaan met stress’ leer je grip en zicht te krijgen op stressvolle situaties. Daarnaast leer je wat je kunt doen om klachten te voorkomen in de toekomst. Deze gratis online zelfhulp cursus bevat praktische informatie, tips en oefeningen die je op je eigen tempo en op je eigen moment kunt volgen.

Voor wie

Deze cursus is bedoelt voor iedereen die last heeft van stressklachten op het werk of in de privésfeer.

Hoe werkt het?

In deze online zelfhulp cursus werk je zelfstandig op je eigen tempo de 4 modules door. Met een module of oefening ben je ongeveer een half uur tot een uur bezig. Je hoeft de modules niet achter elkaar te doen; je kunt op elk moment pauzeren en later verdergaan. We raden je aan de modules in de aangeboden volgorde te doen en enige dagen tot een week tussen de modules te laten, zodat je kunt oefenen met de stof. Wil je begeleiding, dat kan via email, een videocontact of bij ons op locatie. Bij aanmelding kun je een keuze maken.

Onderwerpen

In de online zelfhulp cursus ‘Omgaan met stress’ wordt aandacht besteed aan verschillende onderwerpen. Om een indruk te geven lees je hieronder de modules die onderdeel zijn van deze cursus:

  • Module 1 Wat is stress?
  • Module 2 Gezond leven
  • Module 3 Denken en doen
  • Module 4 Emoties en omgaan met anderen