Praktische lessen
Zelf aan de slag

Hoe werkt het?

 • Op deze site vindt u informatie en laagdrempelige cursussen om psychische gezondheid te bevorderen

 • Als u of uw naaste in Amsterdam woont kunt u via mail, telefoon of in een gesprek informatie en advies vragen welke steun of cursus bij u past: T 020 5901330 E mijnihelp@arkin.nl 

 • Deelname aan een online zelfhulpcursus is gratis en anoniem. Na aanmelding krijgt u direct inloggegevens toegestuurd. Bij het volgen van een online cursus is afhankelijk van uw woonplaats begeleiding mogelijk. De begeleiding bestaat uit 4 contacten van een kwartier met een preventiewerker via mail of chat. In het aanmeldingsformulier kunt u dit aangeven. 

  Omgaan met Somberheid

  Online zelfhulpcursus voor iedereen met sombere gevoelens. Begeleiding is mogelijk als u woont in Amsterdam.


  Omgaan met Stress
  Online zelfhulpcursus voor iedereen die met stress of (over)belasting ervaart. Begeleiding is mogelijk als u woont in Amsterdam.

  Hoe gaat het met U? 
  Online zelfhulpcursus voor familie en iedereen die zich betrokken voelt bij iemand met psychische problemen. Begeleiding is mogelijk als u of uw naaste woont in Amsterdam of Zuid-Holland Noord en Midden.

  Als de zorg te zwaar is
  Online zelfhulpcursus voor familie wanneer de zorg voor uw naaste met psychische problemen uit de hand loopt. Begeleiding mogelijk als u of uw naaste woont in Amsterdam.

 

 • De groepscursussen van Arkin preventie vindt u hier. Bij de cursus van uw keuze is een aanmeldformulier opgenomen.